ФОТО ГАЛЕРИЯ

Церемония по посрещане на президента Румен Радев с военни почести в Пражкия замък Храдчани Среща с председателя на Сената Милош Вистрчил Среща с председателя на Сената Милош Вистрчил Среща с председателя на Сената Милош Вистрчил Среща с председателя на Камарата на представителите на парламента на Чешката република Маркета Адамова Среща с председателя на Камарата на представителите на парламента на Чешката република Маркета Адамова Среща с министър-председателя Петр Фиала. Среща с министър-председателя Петр Фиала. Среща с министър-председателя Петр Фиала. Среща с българи, които живеят в Чехия Среща с българи, които живеят в Чехия Среща с българи, които живеят в Чехия Чешко-български бизнес форум под мотото „Together We Achieve More“ Чешко-български бизнес форум под мотото „Together We Achieve More“ Церемония по посрещане на президента Румен Радев с военни почести в Пражкия замък Храдчани Церемония по посрещане на президента Румен Радев с военни почести в Пражкия замък Храдчани Церемония по посрещане на президента Румен Радев с военни почести в Пражкия замък Храдчани Пленарни разговори между делегациите на двете държави Пленарни разговори между делегациите на двете държави
2022-05-10 13:16:00

Официално посещение на президента Румен Радев в Чешката република

Държавният глава Румен Радев е на официално посещение в Чешката република по покана на своя колега Милош Земан.
 
Президентът бе посрещнат на церемония с военни почести в Пражкия замък Храдчани. Румен Радев и съпругата му Десислава Радева бяха посрещнати от президента на Чешката република Милош Земан и съпругата му Ивана Земанова.
 
След церемонията по посрещането бе проведена среща на "четири очи" между двамата президенти, както и пленарни разговори между делегациите на двете държави. 

В Прага българският държавен глава  проведе срещи и с председателите на Сената и на Камарата на представителите на парламента на Чешката република –Милош Вистрчил и Маркета Адамова, както и с министър-председателя Петр Фиала. 

В Министерството на промишлеността и търговията, президентът Румен Радев и Министърът на промишлеността и търговията Йозеф Сикела откриха Чешко-български бизнес форум под мотото „Together We Achieve More“. В него участие взеха представители на водещи фирми от отраслите на индустрията, енергетиката и електрониката, информационните и комуникационните технологии, биотехнологиите, финтех индустрията, машиностроенето, хранително-вкусовата промишленост, отбраната и сигурността. 
 
По-късно през деня президентът Румен Радев се срещна с наши сънародници, които живеят в Чехия. По официални данни българските граждани, трайно пребиваващи на чешка територия, са около 17 хиляди души.