ФОТО ГАЛЕРИЯ

2022-09-12 16:39:00

Президентът и вицепрезидентът участваха в отбелязването на 143-ата годишнина от основаването на НСО

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова присъстваха днес на церемония по повод 143 години от създаването на Националната служба за охрана (НСО).

В приветствието си към ръководството и настоящи и бивши служители на службата държавният глава Румен Радев подчерта ролята на НСО в общата система за национална сигурност на страната във времена на увеличаващи се рискове и заплахи. „Преодоляла множество изпитания, устояла на драматични политически превратности, многократно трансформирана, службата доказа своята необходимост и жизненост“, заяви президентът. Румен Радев приветства усилията за издигането на престижа и авторитета на НСО, както и за подобряването на подготовката и мотивацията на състава. Държавният глава изрази благодарност към служителите на НСО, които с достойнство и всеотдайност изпълняват служебния си дълг, демонстрирайки професионализъм и себеотрицание, въпреки многобройните предизвикателства и популистките опити за посегателства върху службата.

 

ОЩЕ ОТ ФОТО ГАЛЕРИЯ

13 септември 2023 | 10:10
Концерт-спектакъл "Слушам ви гласа жалостен", посветен на 120 години от Илинденско-Преображенското въстание, се състоя в Националния музикален театър "Стефан Македонски" под патронажа на президента Румен Радев. 140-о Средно иновативно училище "Иван Богоров" бе организатор на събитието, в което участваха над 250 изпълнители, които представиха фолклорни музикално-танцови произведения.